• Blog
  • EPDM Dakbedekking: de Beste keuze voor uw dak?

EPDM Dakbedekking: de Beste keuze voor uw dak?

Als het gaat om dakbedekking is EPDM een van de meest populaire en betrouwbare opties op de markt. In deze blog zullen we de voordelen en kenmerken van EPDM dakbedekking bespreken en waarom het een uitstekende keuze is voor uw dak. 

Wat is EPDM?

EPDM staat voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer. Dit is een groep synthetische rubbers welke zijn ontstaan door polymerisatie. EPDM rubber wordt veel gebruikt voor het bedekken van daken, met name voor buitentoepassingen of voor toepassingen in water. En dat is met een reden. EPDM rubber kan namelijk temperaturen van -30 tot +130 graden Celsius verdragen. Ideaal dus voor een langdurige bescherming in verschillende weersomstandigheden.

Wat is het verschil tussen EPDM en Roofing?

De voordelen van EPDM dakbedekking

Waarom zou u kiezen voor een EPDM dak? We zetten de voordelen op een rijtje:

Goed bestand tegen UV-straling en extreme temperaturen

EPDM dakbedekking staat bekend om zijn uitzonderlijke duurzaamheid en lange levensduur. Het materiaal is bestand tegen UV-straling, extreme temperaturen en weersomstandigheden, waardoor het zijn oorspronkelijke kwaliteit behoudt gedurende vele jaren. Met een levensduur van gemiddeld 40 jaar of zelfs langer, biedt EPDM dakbedekking een kosteneffectieve oplossing op lange termijn. 

Waterdichtheid en Weerbestendigheid 

Een andere belangrijk kenmerk van met EPDM bedekte daken is de uitstekende waterdichtheid. Het vormt een naadloze en waterbestendige laag op uw dak, waardoor lekkages en vochtproblemen worden voorkomen. EPDM is bestand tegen barre weersomstandigheden, inclusief hevige regenval, hagel en sneeuw, en biedt zo een betrouwbare bescherming voor uw dak gedurende het hele jaar. 

Flexibiliteit en Bestendigheid tegen Krimp

EPDM dakbedekking is buitengewoon flexibel, waardoor het zich gemakkelijk aanpast aan verschillende dakvormen en contouren. Het materiaal behoudt zijn elasticiteit, zelfs bij lage temperaturen, waardoor het bestand is tegen krimp en scheurvorming. Dit maakt EPDM een ideale keuze voor complexe architectonische ontwerpen en daken met veel hoeken en bochten. 

Eenvoudige Installatie en Onderhoud: 

Net als Bitumen dakbedekking staat EPDM staat bekend om zijn eenvoudige installatieproces. Het kan op maat worden gesneden en gelijmd op het dakoppervlak, waardoor de installatietijd en kosten worden verminderd. Bovendien vereist een EPDM dak minimaal onderhoud. Regelmatige inspecties en schoonmaakbeurten zijn voldoende om de kwaliteit en prestaties van het dak te behouden, waardoor u tijd en geld bespaart op onderhoudskosten. 

Milieuvriendelijkheid

EPDM is een milieuvriendelijke optie vanwege verschillende redenen. Ten eerste is het materiaal recyclebaar, waardoor het een duurzame keuze is. Ten tweede heeft het een hoge weerstand tegen UV-straling, waardoor de warmteopname van het dak wordt verminderd en de energie-efficiëntie van het gebouw wordt verbeterd. 

EPDM dakbedekking nodig? Rommers Dakbeheer!

Een EPDM dakbedekking is een betrouwbare en milieuvriendelijke keuze die uw dak jarenlang beschermt. Of het nu gaat om een nieuw dak of een dakrenovatie, bij Rommers Dakbeheer bent u aan het juiste adres! Wij helpen u graag. Neem direct contact op.

INTERESSE IN SAMENWERKING? NEEM CONTACT MET ONS OP.
Vul het formulier in en ontvang een gratis offerte.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Contactgegevens - Stap 1 van 2
Adres