• Blog
  • Bitumen Dakbedekking: de Voordelen op een Rij

Bitumen Dakbedekking: de Voordelen op een Rij

Het dak van een gebouw is van vitaal belang voor de bescherming tegen de elementen. En een van de meest betrouwbare en veelzijdige opties voor dakbedekking is bitumen. In deze blog leggen we de voordelen en kenmerken van bitumen dakbedekking uit en waarom het een uitstekende keuze is voor uw dak. 

Wat is bitumen?

Bitumen is een op aardolie gebaseerde, stroperige substantie dat al decennia lang wordt gebruikt voor het plakken van daken. Men verkrijgt het door de lichtere fracties van aardolie, zoals petroleumgas, benzine en diesel, tijdens de raffinage uit de ruwe aardolie te verwijderen. Wat overblijft is bitumen, een donkere en viskeuze vloeistof. Een met bitumen geplakt dak wordt ook wel een bitumen of bitumineuze dakbedekking genoemd. De meeste platte daken in Nederland zijn voorzien van zo’n bitumen dakbedekking.

Bitumen: alles wat je moet weten | Soorten, plaatsing & prijs

De voordelen van bitumen dakbedekking

We zetten de voordelen van een bitumen dak voor u op een rijtje:

Duurzaamheid en weerbestendigheid

Bitumen staat bekend om zijn uitstekende duurzaamheid en weerbestendigheid. Het is bestand tegen extreme temperaturen, van intense hitte tot strenge vorst, en kan ook goed omgaan met de schommelingen in weersomstandigheden. Dit maakt bitumen dakbedekking zeer geschikt voor verschillende klimaten en weersomstandigheden. 

Waterbestendigheid

Een van de belangrijkste eigenschappen van bitumen is de uitstekende waterbestendigheid. Bitumen is van nature waterafstotend, waardoor het een effectieve barrière vormt tegen lekken en vochtproblemen. Dit maakt het een ideale keuze voor platte daken waar waterophoping een risico kan vormen.  

Veelzijdigheid

Bitumen dakbedekking is ook zeer veelzijdig, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten daken en architectonische ontwerpen. Het kan gemakkelijk worden aangepast aan complexe dakvormen en kan worden gebruikt op zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Of het nu gaat om een commercieel gebouw, een woning of een industrieel complex.

Eenvoudige installatie en Onderhoud

Een ander voordeel van bitumen daken is de eenvoudige installatie en het onderhoudsgemak. Het is relatief snel en gemakkelijk te installeren, waardoor u tijd en kosten bespaart. Bovendien vereist een bitumineuze dakbedekking minimaal onderhoud, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over regelmatige en kostbare reparaties. 

Lange levensduur

Bitumen dakbedekking heeft een vrij lange levensduur. Met het juiste onderhoud kan een bitumen dak, net als een PVC dak, tot wel 25-30 jaar meegaan. Dit maakt het een kosteneffectieve keuze op lange termijn, omdat u minder vaak het dak hoeft te vervangen in vergelijking met andere materialen. 

Bitumen dakbedekking nodig? Rommers Dakbeheer!

Een bitumineuze is een betrouwbare keuze die uw dak jarenlang beschermt. Of het nu gaat om een nieuw dak of een dakrenovatie, bij Rommers Dakbeheer bent u aan het juiste adres! Wij helpen u graag. Neem direct contact op.

 

INTERESSE IN SAMENWERKING? NEEM CONTACT MET ONS OP.
Vul het formulier in en ontvang een gratis offerte.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Contactgegevens - Stap 1 van 2
Adres