• Blog
  • PVC Dakbedekking: Licht en Zonlicht reflecterend

PVC Dakbedekking: Licht en Zonlicht reflecterend

PVC dakbedekking is een populaire keuze geworden vanwege zijn uitstekende eigenschappen en voordelen. In deze blog zullen we de kenmerken van PVC dakbedekking verkennen en waarom het een slimme keuze is voor uw woning of bedrijf.

Wat is PVC?

PVC staat voor Poly Vinyl Chloride. Het is kunststof materiaal dat met name voor platte daken of daken met een lichte hellingsgraad wordt gebruikt. Het bestaat uit verschillende lagen PVC-membranen die op het dak worden aangebracht om een waterdichte barrière te creëren. PVC staat bekend om zijn goede bestendigheid tegen chemicaliën. Bovendien is het, vergeleken met bijvoorbeeld bitumen, een vrij licht materiaal. Dat maakt het uitermate geschikt voor dakbedekking.

dakbedekking PVC

Voordelen van PVC dakbedekking

De voordelen van een PVC dak op een rijtje:

Bestand tegen verschillende (weers-)invloeden

PVC dakbedekking houdt stand in verschillende weersomstandigheden. Het kan regen, sneeuw, wind en hagel moeiteloos weerstaan. Daarnaast is het uitstekend bestand tegen UV-straling, extreme temperaturen en chemicaliën. Waar PVC níet bestand tegen is, zijn organische oplosmiddelen zoals aardolieproducten (bijvoorbeeld polystyreen of bitumen).

Zonlicht reflecterend

Witte dakbedekkingen in PVC reflecteren het zonlicht. Dit is bij een alternatief als EPDM, wat zwart is, niet het geval. Doordat een PVC dak zonlicht reflecteert zorgt het ervoor dat uw woning op temperatuur blijft en goed bestand is tegen de warmte van de zon. De kleurkeuze van uw dakbedekking is daarom ook van belang!

Duurzaam en kostenefficiënt

PVC dakbedekking heeft een vrij lange levensduur van zo’n 30 jaar, mits het goed onderhouden wordt. Hoe dikker de laag, hoe langer deze mee gaat. Omdat PVC goed bestand is tegen verschillende invloeden hoeft u bovendien niet vaak geld uit te geven aan vervanging of reparaties. Daarnaast is PVC volledig recyclebaar, wat het een kostenefficiënte en duurzame keuze maakt voor uw dak op de lange termijn.

Relatief goedkoop

Dankzij het lichte gewicht van PVC is het relatief gemakkelijk te hanteren en te plaatsen. Dat scheelt arbeidskosten. Vergeleken met andere soorten dakbedekking is een PVC dakbedekking dan ook wat goedkoper. Bij de plaatsing van PVC op uw dak hoeft u zich bovendien geen zorgen te maken over brandgevaar, iets waar bij de plaatsing van andere soorten dakbedekking wel rekening mee gehouden dient te worden.

PVC dakbedekking nodig? Rommers Dakbeheer!

Wilt u uw dak voorzien van PVC bedekking? Of is uw PVC dak toe aan vervanging of onderhoud? Bij Rommers Dakbeheer bent u aan het juiste adres! Wij helpen u graag. Neem direct contact op.

 

INTERESSE IN SAMENWERKING? NEEM CONTACT MET ONS OP.
Vul het formulier in en ontvang een gratis offerte.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Contactgegevens - Stap 1 van 2
Adres