Wat is het verschil tussen Bitumen en EPDM ?

Voor- en nadelen van Bitumen en EPDM 

Bitumen dakbedekking is gemakkelijker aan te leggen en te verwerken dan andere materialen voor dakbedekking. Het is ook goedkoper dan andere materialen zoals PVC of EPDM. Bitumen gaat ongeveer 20 tot 30 jaar mee. EPDM gaat 40 tot 60 jaar mee. Een ander voordeel van EPDM is dat het koud kan worden verwerkt, wat ideaal is voor plekken met brandgevaar. Ook is EPDM duurzamer en goed recyclebaar.   

Meebewegen met de innovatie in dakbedekking 

Als we kijken naar de veranderingen in technologie, bouwtechnieken en andere ontwikkelingen, zoals het vervangen van enkelglas door dubbelglas, het vervangen van piepschuim voor RC6 en de introductie van zonnepanelen, warmtepompen en slimme airconditioning, is er veel innovatie in een korte tijd. Daarom raden wij altijd aan om te kiezen voor bitumen als goedkoper materiaal dat 20 tot 30 jaar meegaat, zodat je mee kan bewegen met de innovatie.

Je kan ook kiezen voor andere materialen die 60 jaar meegaan, maar als je niet van plan bent om nog 60 jaar in hetzelfde huis te wonen of als je van plan bent om je huis uit te breiden of een airconditioning te plaatsen, adviseren wij het gebruik van bitumen. Ook zijn andere materialen dan bitumen moeilijker aan te leggen, moeten ze vaak worden geföhnd of gelijmd, wat niet onder alle weersomstandigheden kan.   

Levensduur bitumen

Soms krijgen wij ook aanvragen om bijvoorbeeld de dakbedekking van een schuurtje te vervangen en dan vragen klanten wel eens om EPDM, wat natuurlijk kan, maar gaat die schuur nog 60 jaar mee? Ga je daar je waarde uit halen? Echter, is het belangrijk om te benadrukken dat de keuze voor een bepaald type dakbedekking afhangt van verschillende factoren, zoals de locatie van het gebouw, de gewenste levensduur, budget en persoonlijke voorkeur. De klant is natuurlijk wel degene die uiteindelijk de keuze maakt.   

 

Eerlijkheid en een goed advies hebben wij hoog in het vaandel bij Rommers Dakbeheer.  

INTERESSE IN SAMENWERKING? NEEM CONTACT MET ONS OP.
Vul het formulier in en ontvang een gratis offerte.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Contactgegevens - Stap 1 van 2
Adres